Menu

10 tips når du skal klippe håret

 

Her et ti ting du kanskje ikke visste om hårklipp, og og noen tips for å hjelpe deg med å få til en bra hårklipp.

78632646_qwhzzj

 

1. Mange tror at man må klippe håret oftere for at det skal gro fortere, og bli tykkere, det stemmer ikke.

2. I stede for å klippe håret hver 6-8 uke er det lurt å vente litt lenger. Håret begynner å splittes etter 3-4 måneder, og det er da håret bør stusses.

3. Ta hensyn til hårstrukturen når du skal klippes. Krøllete hår er det bedre å klippe i litt ujevne lag, mens rett hår bør klippes i rettere lag.

4. Dropp shampoen. Før du skal klippes er det lurt å ikke vaske håret hvis det uansett skal vaskes hos frisøren, når håret skal tørkes dobbelt opp blir det slitt unødvendig mange ganger.

5. Det er best å ta tuppene når håret er tørt.

article-cut-own-hair_hupe64

 

6. Søk på nettet etter frisører som har lærlinger, der kan du få mye billigere hårklipp, eller kanskje til og med gratis hvis de trenger hårmodell.

7. Hvis du vurderer å klippe pannelugg, er det kjekt å vite hva slags type pannelugg som passer best til ansiktsformen din, og hårstrukturen. Lange pannelugger passer best til de med firkantet ansikt, mens mykere og kortere pannelugg passer best for runde ansikter.

layer_cut_ddtjmi

 

8. Det er mye jobb i kort hår. Det er ikke bare bare å skulle klippe håret kort og tro at man ikke trenger å gjøre noe med det. Man trenger oftere besøk til frisøren for å beholde frisyren slik man vil ha den, noe som ender opp med å koste både mer penger og tid.

9. Hvis ikke du stusser håret innimellom, splittes hårstråene lengre og lengre opppover, noe som gjør håret tynt og flisete. Når du begynner å se splittede ender oftere enn du ser hele og fine hårstrå, er det på tide å stusse litt.

10. Ta med deg bilder av forskjellige frisyrer du kan tenke deg til frisøren. Slik at frisøren kan tipse deg om hva som passer best for deg i forhold til utseendet, og hvor mye tid du vil bruke på det.

maxresdefault_ipbtti