Menu

Dykker får et sjokk når han jobber i dypet

Mens han jobber under vann, får denne dykkeren et sjokk.

Dette fortryllende møtet mellom en dykker og en sjø-skilpadde, under rengjøring av en olje- og gassplattform utenfor Thailand er virkelig fantastisk.

Skilpadden skremmer dykkeren, ved at den plutselig kommer opp bak ham! Ser ut som den er en rampete liten luring, som prøver å få litt oppmerksomhet.

Dykkeren vil nok aldri glemme denne opplevelsen!

Se og nyt!

Dykkeren sier dette om hendelsen:

 

“Det finnes ulike teorier om hvorfor skilpadden tok en interesse i meg. Som du ser på videoen, så ser det ut som skilpaddem svømmer mot ROV’en, kanskje han hadde tenkt å ta en titt, eller kanskje er det mulig han trodde ROV var en skilpadde, den er ikke mye større enn skilpadden.

Du legger merke til at han tar en titt til siden og endrer retning, har den kanskje ikke lagt merke til meg før nå, da jeg er delvis skjult frem til dette punktet? Skilpadden snur mot meg og gir mye oppmerksomhet til en av flaskene mine, tror den at det er en annen skilpadde? Jeg mistenker at han var sulten, dagen før var jeg i vannet og brukte en høytrykksspyler for å rengjøre marin vekst på plattformen, han sov i et hjørne der 2 rørdeler møter plattformbeinet. Snarere enn å gi ham en frekk oppvåkning via en hard vannstråle, ga jeg den en mild dytt, så ham våkne, og fortsatte arbeidet når den hadde flyttet seg. Den hang rundt en stund og spiste av partiklene som ble blåst bort fra plattformen.

Det er godt mulig at han ventet på mer mat, og det er mulig at han ble tiltrukket av luftboblene som stiger over meg, skilpadder spiser maneter, og på avstand kan en stor luftboble lett forveksles med en manet.

På ett punkt prøver den å bite beinet mitt, jeg tror han luktet litt skalldyr som var i lomma fra foregående dagers rengjøring. Kanskje var den bare være leken eller nysgjerrig. Det er ganske sannsynlig at han har levd på denne plattformen i mange år, og den har kanskje møtt ganske mange dykkere i sin tid, som har matet den. Uansett årsak at skilpadden tok en interesse for akkurat denne dykkeren, så er det timingen, opptakene, og samspillet som gjør dette til en opplevelse for livet.”

 Kilde: http://www.pattayaunlimited.com/diver-meets-turtle/